Nationale Citymarketing Trofee

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt jaarlijks uitgereikt aan “de beste citymarketing gemeente van Nederland” van het afgelopen jaar. Deze prestigieuze trofee wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Net als voorgaande edities zijn er twee categorieën: gemeenten tot 100.000 inwoners en gemeenten 100.000+ inwoners.

Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar. Tenslotte wordt er gekeken naar vernieuwing en bijdrage aan het vakgebied.

De jury van de NCT is als volgt samengesteld:

  • Voorzitter Ton Rombouts, oud-burgemeester 's-Hertogenbosch
  • Hans Oostendorp, directeur Necker van Naem
  • Dr. Erik Braun, universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Machteld Beekhuis, adviseur gebiedsmarketing en -communicatie Urban Solutions

Winnaars 2018
De gemeenten Dordrecht en Zandvoort hebben de Nationale Citymarketing Trofee 2018 gewonnen! Dordrecht won in de categorie van gemeenten met meer dan 100.000 inwoners, Zandvoort won de prijs in de categorie van gemeenten met minder dan 100.000 inwoners. Klik hier voor het juryrapport. Voor het persbericht klikt u hier.

Winnaars 2017
De grote winnaar in 2017 was gemeente Eindhoven! In de categorie tot 120.000 inwoners waren Lelystad en Woerden genomineerd. De jury besloot beide steden een aanmoedigingsprijs te geven omdat zij nog forse stappen moeten maken op het gebied van citymarketing. Klik hier voor het persbericht.

Winnaars 2016
In 2016 vielen beide prijzen in Zuid-Holland: Den Haag en Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee won de trofee in de categorie tot 100.000 inwoners. Den Haag werd eerste in de categorie grote gemeenten boven 100.000 inwoners. Klik hier voor het persbericht.

Winnaars 2015
In 2015 wonnen de gemeenten Helmond en Eindhoven de Nationale Citymarketing Trofee. Helmond won de trofee in de categorie tot 100.000 inwoners. Eindhoven werd eerste in de categorie grote gemeenten boven 100.000 inwoners. Klik hier voor het persbericht.

Juryrapport
Na afloop van de uitreiking van de Nationale Citymarketing Trofee zal het juryrapport op de website van het Nationaal Congres Citymarketing geplaatst worden.

Leave a Reply