De nominaties voor de 8e editie van de Nationale Citymarketing Trofee (NCT) zijn bekend. Net als voorgaande edities zijn er twee categorieën waarin genomineerden strijden om de titel “Beste citymarketing gemeente van Nederland”. De gemeenten Den Haag, ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Zwolle zijn genomineerd in de categorie gemeenten met 120.000+ inwoners. In de categorie gemeenten tot 120.000 inwoners maken Lelystad en Woerden kans op de prestigieuze trofee. De uitreiking vindt plaats op 12 juni in Emmen tijdens het Nationaal Congres Citymarketing.

De afgelopen maanden hebben gemeenten de mogelijkheid gekregen zichzelf aan te melden voor de Nationale Citymarketing Trofee 2017. Bij de vaststelling van de genomineerden is gekeken naar een combinatie van vakinhoudelijke elementen, zoals beleidsmatige aanpak, mediaprofilering, samenwerking met andere marktpartijen en samenhang met andere beleidsvelden. Tevens is er gekeken naar spraakmakende en/of opvallende marketingactiviteiten in 2016 die op een innovatieve wijze hebben bijdragen aan het vakgebied.

De genomineerde gemeenten presenteren zich binnenkort aan de jury. Op basis van de presentatie en het vraaggesprek bepaalt de jury wie de winnaars worden van de NCT 2017.

De jury
De jury staat onder leiding van prof. dr. Alexander Rinnooy Kan, universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. De jury bestaat verder uit Erik Braun (universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur), Hans Oostendorp (directeur Necker van Naem) en Gerard Zandbergen (CEO van Locatus).

De winnaars van de voorgaande edities
Vorig jaar vielen de beide prijzen in de provincie Zuid-Holland: Den Haag en Goeree-Overflakkee. In 2015 was de uitreiking een Brabantse aangelegenheid, met als winnaars Eindhoven en Helmond. Het jaar daarvoor gingen de gemeenten Leeuwarden en wederom Eindhoven met de trofee naar huis.

Tot 100.000 inwoners               100.000+ inwoners

2010     Assen                               Den Haag

2011     Lelystad                           Den Haag

2012     Bergen op Zoom            Dordrecht

2013     Veenendaal                     Groningen

2014     Leeuwarden                    Eindhoven

2015     Helmond                         Eindhoven

2016     Goerree-Overflakkee    Den Haag

Categorieën: Uncategorized